Sæt told på jeres dagsorden og realisér besparelser – vi guider jer hvordan!

TullombudAt skaffe sig en effektiv og enkel toldhåndtering kan af mange virksomheder opfattes som en svær og kompleks proces. Som en uafhængig toldagent har vi hjulpet mange virksomheder med at transformere toldspørgsmålet fra en byrde til en stærk konkurrencefordel. I denne artikel samler vi nogle af vores vigtigste erfaringer og gennemgår, hvordan omkostningsbesparelser kan realiseres samtidig med at der skabes grundlag for mere effektive processer.

De mest almindelige omkostningsdrivere i en toldhåndtering er:

  • Uudnyttet potentiale i frihandelsaftaler og
  • Toldnedsættelser Forældede løsninger med lav
  • Anvendelsesgrad Uudnyttede returprocedurer
  • Toldhåndtering lavt prioriteret på dagsordenen

Analyse af strømme og behov

Identificer potentialet gennem analyse af import-, eksport- og eventuelle returstrømme. Mange virksomheder undlader at drage fordel af de forskellige toldfrihedsaftaler, der findes. EU har blandt andet frihandelsaftaler med UK, Bangladesh, Vietnam, Japan og Singapore osv.

Benchmark af nuværende løsning

Gennemfør en benchmark af behovene og undersøg, hvilke relevante alternativer der findes på markedet. Formålet med en benchmark er at kontrollere prisen og den løsning, der bruges i dag. Det er vigtigt at være åben for ændringer og nysgerrig for at finde den bedste løsning!

Vigtige aspekter at evaluere:

  • Interne tidsdrivere knyttet til toldhåndtering
  • Hvilke relevante aktører kan imødekomme nuværende og fremtidige behov?
  • Hvordan arbejder andre virksomheder?

Digitaliseret og fleksibel løsning

Logistikindustrien har gennem de senere år gennemgået en stor forandring, og nogle innovative aktører har nu virkelig gode digitaliserede løsninger. Det er vigtigt, at leverandøren, der håndterer tolden, er førende og har automatiserede processer på plads samt tilbyder de løsninger, der passer til de aktuelle behov. Det vil medføre hurtigere processer og lavere omkostninger.

Fleksibel løsning

I dagens fragtmarked er det blevet stadig vigtigere at have en fleksibel løsning. Mange virksomheder bruger i dag 3–4 forskellige speditører og transportløsninger til at fragte gods hjem fra forskellige dele af verden. Ved at bruge en centraliseret og uafhængig toldagent øges fleksibiliteten i fragtløsningen og giver øget kontrol over tolddokumenterne.

Leveringsvilkår

Det er vigtigt at have kontrol over gældende transportvilkår samt den underliggende årsag til, hvorfor de bruges. Hvis en aktør f.eks. bruger leveringsvilkåret DDP, bør man være opmærksom på, hvilke toldomkostninger det genererer. En almindelig fejl er, at toldafgifterne baseres på varens værdi indtil EU-grænsen. Der ligger derfor et stort potentiale i at opdele fragtomkostningen indtil EU-grænsen og fragtomkostningen inden for EU i importdeklarationen.

E-handel og returneringer

At have god omkostningskontrol over logistikken er noget, alle e-handlere ved er vigtigt. En attraktiv kalkulation kan blive væsentligt forringet af returneringer eller en ustruktureret toldhåndteringsproces, hvor omkostningerne stiger og eliminerer marginer. Det er af stor betydning at have en effektiv proces for eksport- og eventuelle returstrømme, der kræves for e-handelsstrømme. For e-handlere, der har brug for leverings- og returløsninger, har Logent Customs en enkel og effektiv løsning, der bidrager til at holde logistikomkostningerne nede.

Ved at engagere Logent Customs skabes der ikke kun muligheder for at sænke omkostningerne, men også for øget lønsomhed gennem Logents tilgang og automatiserede processer. Som samarbejdspartner med Logent skabes der også værdifuld ekspertise internt i virksomheden, som kan bidrage selv i spørgsmål vedrørende indkøb, logistik og økonomi.

Hvis din virksomhed har brug for støtte til, hvordan analysen skal udføres, er I meget velkomne til at kontakte Logent Customs for en komplet og omkostningsfri analyse. Logent sikrer, at I betaler de korrekte toldafgifter, og giver jer konkrete forslag til, hvordan I kan forbedre effektiviteten og kvaliteten i toldhåndteringen.

2024-04-30T08:03:37+00:00
Go to Top